duminică, 18 octombrie 2015

Alege bărbatul vieții tale...

Mă simt împlinită când sunt înconjurată de oameni buni. De la ei învăț multe și într-adevăr am ce învăța. Ascult sfaturi, discut cu ei, îmi exprim părerile relative la unele teme și lucruri, admir și studiez viața împreună cu ei. 
Și când am întâlnit pe iubitul meu am avut această impresie: că o să am multe de învățat de la el, că orice zi va fi diferită de cea trecută pentru că o să-l am alături și pentru că o să mă simt bine, într-adevăr bine pentru a afirma că sunt fericită.

Am cunoscut femei ce alegeau proprii bărbați bazându-se pe frumusețe și fapte "mărețe" care după părerea mea nu au sens, pentru că până la urmă faptele sunt fapte atunci când nasc din dragoste, sunt făcute cu dragoste și respect față de persoana dată și nu sunt făptuite pentru mândrie. Mândria e caracteristic celor slabi și fără de caracter. Mândria e un sentiment atât pozitiv cât negativ.
Aș dori ca fiecare femeie să-și aleagă bărbatul vieții lor de la care să aibă ce învăța. 

Tata îmi spunea așa: "Femeie poate să fie mai prostuță pentru că e femeie, e naivă și sensibilă, însă bărbatul trebuie să fie înțelept, trebuie să fie o carte din care să citești și să înveți zi de zi câte ceva... și el nu trebuie să se laude cu faptele lui pentru că prin femeia de lângă el aceste fapte sunt văzute."
Mi-au rămas în minte aceste cuvinte și-mi plac. Sunt de-acord cu ele. Femeia își alege partenerul de viață. femeia e liberă și demnă de a avea ceea ce vrea inima ei precum și bărbatul.


Eu l-am ales pe el și el pe mine. Am învățat unul de la altul multe și încă continuăm să învățăm. Mă mândresc cu el fiind la fel de uimită de fiecare dată când observ ceva nou la el sau ceva ce până atunci nu am observat.
E firesc să greșești, să te dezamăgești și să regreți unele fapte, dar cu trecerea timpului înțelegi că a fost o lecție. 
Și cea mai măreață școală e viața.
Deci, alege profesorul demn de a-ți preda de-a lungul anilor tăi și nu te teme să greșești... el va rezolva orice dacă are nevoie de tine. Nu există regrete acolo unde există dorința de a face pe cineva fericit și de a deveni mai bun.

Femeia e oglinda bărbatului și toate faptele lui se văd în ea. Femeia e însuși acel bărbat ce îl are alături.