luni, 2 martie 2015

Un somn bun pentru o dimineață plăcută


  După o zi extenuantă dorim să facem o baie caldă și să ne scufundăm într-un somn dulce și ușor, să visăm vise frumoase și să ne relaxăm pentru următoarea zi. Dar nu e mereu așa cum credem că va fi. Ba nu reușim să închidem ochii din cauza tuturor gîndurilor negative sau proiectelor noastre pe viitor, ba ne ducem la culcare prea tîrziu.
  Somnul depinde mult de dispoziția noastră, de însuși dorința de a dormi, de locul unde dormim...
   Faptul că ne ducem la culcare "mai devreme" nu garantează că anume atunci o să adormim și o să dormim bine, de mai multe ori se întîmplă contrariul: adormim greu și avem o noapte urîtă. Deci, mergeți la culcare cînd vă este somn, chiar de sunt deja orele 00:00 și atunci simțiți nevoia de a vă odihni - plecați la culcare! 
  
  "Viața ne obișnuiește cu moartea prin somn. Viața ne avertizează că există o altă viață prin somn" cit. Charles Baudelaire.
   În vis suntem alții, suntem eroi sau prințese, monștri sau uriași, păpuși sau cavaleri... În vis avem o altă viață și ne regăsim în o altă realitatea. Chiar dacă acel vis durează cîteva secunde, ne oferă o sumedenie de întîmplări și momente ce le trăim cu fericire sau frică. Visele sunt o enigmă, sunt ceva plăcut atunci cînd sunt frumoase, sunt un coșmar cînd sunt urîte și sunt lumea noastră noaptea.
  În timpul somnului se întîmplă lucruri ce credem că pot fi doar în realitate, spre exemplu mersul prin somn sau vorba. Dormind ne relaxăm, se relaxează corpul întreg, credem noi, dar în timpul somnului corpul nostru e în continuă mișcare. Ne culcăm pe pat și ne trezim pe pat dar asta nu înseamnă că am dormit acolo. E straniu dar adevărat.
   Nu vă supraobosiți  și nu efectuați programe de exerciții fizice înainte de somn. 
  Ocupați-vă cu ceva frumos înainte de culcare, citiți o carte, jucați-vă sau pentru cei ce au alături persoana iubită... ați înțeles ;).
   Gîndiți-vă la lucruri pozitive, adormiți cu mintea liniștită!
  Somnul ocupă o mare parte din viața noastră - faceți tot posibilul ca acest somn să fie într-adevăr ușor și relaxant, dulce și plin de energie pentru a doua zi. Visați și realizați visurile - cele mai frumoase!
   Somn dulce tuturor! 
  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu