marți, 22 septembrie 2015

Faceți dragoste și nu război



  Și fiecare din noi duce un război... cu noi înșine, sentimental și spiritual
 Ceea ce e cauza neîncrederii, falsifității și schimbărilor cele mai radicale. Zi de zi facem războaie cu gândurile noastre, cu faptele noastre și cu toți cei ce ne înconjoară chiar dacă nouă ne pare că orice fapt e pur emoțional.
Ne uităm în oglindă și vedem neajunsuri, ba forma feței nu e așa cum vrem, ba nasul e prea mare, ba buzele prea mici... Ne îmbrăcăm și iar neajunsuri, ba stilul nu e pentru noi, ba nu avem gusturi în vestimentație, ba sunt prea reci culorile și tot așa mai departe până ce ne umplem cu probleme dis-de-dimineață și apoi ne întrebăm: "Ce am făcut de sunt așa de rău indispus/ă?"
Și iar război...
Cătăm pace și tot peste război dăm. 
Tindem mereu să complicăm lucrurile ce în realitate sunt mult mai ușor de rezolvat decât noi credem. Ar trebui zi de zi să ne facem un plan de fericire. Da, plan de fericire.
Să ne planificăm ziua așa precum noi dorim să parcurgă, încât să ajungem seara și să zicem că ziua de azi a fost frumoasă, într-adevăr frumoasă. Să fim plini de energie întraga zi și să molipsim pe alții cu pozitivitate și frumusețe spirituală. 
      
Căndva am citit așa o frază: "Make love, not war" - "Faceți dragoste și nu război" ce o consider o frază motivantă. 
Probabil se referea la războiurile ce se fac în lume, din cauze politice, economice sau sociale dar, personal pentru mine e o și chemare de a fi mai buni. 
Și apoi, nu e cu mult mai bine și frumos să facem dragoste decât îndelungate războaie?

Dacă totuși vrem să ne răzbunăm, atunci de ce să nu fim răi cu faptele noastre rele și să le evităm, de ce să nu alungăm gândurile și visele rele pentru a da libertate găndurilor pozitive... și în final, de ce nu ne acceptăm cum suntem noi și să evoluăm făcând și gândind pozitiv? 

Eu cred că noi toți suntem capabili de a accepta neajunsurile și de a le scolpi încet cu încetul pentru a le transforma în calități pozitive și frumoase. 

Nu avem nevoie de războaie... avem nevoie de încredere în noi!

Ființa umană are nevoie de dragoste. Însă muți afirmă că ei nu au deloc nevoie de ea. Și acest fapt e absurd. Oricine merită iubit și să iubească. Oricine are nevoie de o persoană alături ce îl va lua de mână și îl va conduce spre fericire. 
Iubiți-vă pe voi înșivă și lăsați-vă iubiți.


       
     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu