joi, 11 decembrie 2014

O fotografie


O fotografie - o mică pauză

  Ce este o fotografie? Cele mai frumoase și hazlii momente din viața noastră nu le memorizăm doar în minte dar și într-un album cu foto și amintiri.
  Fotografia ne aruncă în trecut, în amintiri care și mai care. O foaie ce imprimă ceva din viață ne provoacă o mulțime de emoții, fericire, tristețe, durere, o copilărie dulce și minunată sau una tristă, o întîlnire, un sărut, o primă îmbrățișare sau toate acele emoții ce le aveam în ziua nunții sau a nașterii copilului.
  Fotografia a avut mereu un ˝sens simbolic˝ pentru fiecare din noi, nu considerînd faptul că în ziua de azi selfie a luat monopolul asupra multor tineri și chiar persoanelor în vîrstă.
  Chiar și scriitorul Khaled Hosseini în cartea sa ˝Vînătorul de zmeie˝ descrie peretele coridorului a casei unde trăia referindu-se la o fotografie în care era bunicul său și regele Afghanistanului. Deci, avea un oarecare simbol pentru familia lui și pentru toată dinastia ce urma.
  Fotografia e acea pauză mică ce fixează un moment dat al vieții pentru a-ți reaminti pe viitor personalitatea ta de atunci. Chiar de e doar o imagine, ea poate reda orice. Uitîndu-te la acea fotografie tu vezi un mic filmuleț legat de acel moment, știi cum a fost făcută, știi motivul și deseori zîmbești.
  Momentele ce le considerați frumoase, demne de a fi povestite altora, demne de a avea o continuare și în viitor - imprimați-le pe o fotografie, face-ți o mică pauză pentru ca mai apoi să aveți o mare amintire. Lăsa-ți o urmă în trecut, o amintire dulce sau trisă, o parte din voi într-o fotografie.
  Fotografia e pauza vieții.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu